Светът е на прага на Третата световна война и Украйна няма да

...
Светът е на прага на Третата световна война и Украйна няма да
Коментари Харесай

Зеленски: Ще ни унищожат, без западна помощ Украйна ще загуби войната

Светът е на прага на Третата международна война и Украйна няма да оцелее без поддръжката на Запада. Това съобщи украинският президент Владимир Зеленски в интервю за The Sun, оповестено на 20 ноември.

" Украйна през днешния ден е в центъра на световни опасности от тази Трета международна война. И аз в действителност мисля, че Русия ще продължи да напредва, до момента в който Съединените щати и Китай дружно не им кажат да се отдръпват доста съществено от нашата територия ", сподели той.

Президентът означи, че войната в Израел е отвлякла вниманието на света от Украйна и това „ не оказва помощ “ в борбата с Руската федерация.

Зеленски благодари на съдружниците си за помощта, само че акцентира, че тя не е задоволителна. Той изясни, че са нужни повече системи за противовъздушна защита, с цел да се защитят цивилните и да се напреднат отбранителните сили на фронтовата линия. Освен това, съгласно водача, без западна поддръжка Украйна няма да може да завоюва.

" Ако западните страни не ни дават тази поддръжка, това е тяхно решение. Нашите военни и финансови запаси не са задоволителни, с цел да останем и да защитим Украйна ", сподели той.

Президентът увери, че идващите жертви на Русия след провалянето на Украйна ще бъдат страните членки на НАТО.

" Ако ни убият, в случай че ни унищожат, те доста бързо ще окупират страните от НАТО и по-късно вие ще преместите бойците си. Ако не изпратите бойците си да се бият за НАТО против Русия, няма да има НАТО ", споделя Зеленски.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР